Hrmonly

Een BV oprichten? Lees hier meer over!

Geplaatst op

In sommige situaties kan het denkbaar zijn om je eenmanszaak of VOF om te gaan zetten in een besloten vennootschap. Ben jij benieuwd in welke situaties dit denkbaar is en hoe je het beste oprichten bv kunt realiseren? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel door te nemen. We zullen hieronder namelijk stilstaan bij een drietal belangrijke punten die je moet weten voordat je besluit te gaan kiezen voor oprichten bv.

Een ander belastingtarief

Als je veel geld verdient en je wordt belast in de Inkomstenbelasting zul je in een toptarief meer dan de helft aan belasting moeten afdragen. Besluit je om je onderneming voor te gaan zetten in een besloten vennootschap dan zul je Vennootschapsbelasting moeten betalen. Het tarief ligt hierbij op ongeveer 20 procent waardoor het zeker aan te raden is om hiervoor te gaan kiezen. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat je geen recht meer hebt om de ondernemingsfaciliteiten zoals zelfstandigenaftrek en dergelijke aftrekposten. Maak daarom altijd op voorhand een berekening voordat je besluit te gaan kiezen voor oprichten bv.

Aansprakelijkheid is interessant

Ten tweede is het handig om je onderneming om te gaan zetten naar een besloten vennootschap omdat het in het kader van aansprakelijkheid interessant kan zijn. Als je namelijk failliet gaat als eenmanszaak ben je voor je gehele privé vermogen aansprakelijk. Bij een besloten vennootschap ben je dit niet en ben je alleen aansprakelijk voor je ondernemingsvermogen. Dit houdt dus in dat je meer zekerheid hebt als persoon en je meer risico’s kunt gaan nemen met je onderneming. Let op, als je de randjes opzoekt kun je alsnog aansprakelijk worden gesteld wegens onbehoorlijk bestuur.

Kosten voor het oprichten

Als je veel winst maakt kan het dus voordelig zijn om te gaan kiezen voor oprichten bv. Let op, oprichten bv gaat wel gepaard met additionele kosten. Je onderneming dient namelijk ingeschreven te worden in een bepaald register dat via een notaris dient te gebeuren. Ben jij benieuwd waar je allemaal rekening mee moet houden qua kosten? Raadpleeg dan een notaris en vraag vrijblijvend een prijsopgave op.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen om je business te innoveren. Check onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hrmonly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden