Hrmonly

Alles wat je moet weten over een BHV cursussen

Geplaatst op

In de wereld van bedrijfsveiligheid is het behalen van een Bedrijfshulpverlening (BHV) certificaat niet alleen een wijs besluit, maar vaak een noodzakelijke stap om de veiligheid van medewerkers en bezoekers te waarborgen.

Is het verplicht om een bhv cursus te volgen?

Hoewel het niet wettelijk verplicht is voor alle bedrijven om een BHV-certificaat te hebben, stellen de Arbowet en het Bouwbesluit dat werkgevers wel verantwoordelijk zijn voor een veilige werkomgeving. In de praktijk betekent dit dat veel bedrijven ervoor kiezen om medewerkers een BHV-cursus te laten volgen, waarbij de nadruk ligt op het kunnen handelen bij calamiteiten.

Hoeveel bhv’ers zijn verplicht binnen een bedrijf?

Het aantal verplichte BHV’ers binnen een bedrijf hangt af van de grootte en de risico’s van de organisatie. Over het algemeen wordt geadviseerd om één BHV’er per vijftig werknemers aan te stellen. Dit zorgt ervoor dat er voldoende getrainde hulpverleners beschikbaar zijn in geval van nood.

Hoelang is een bhv certificaat geldig?

Een BHV-certificaat heeft een geldigheidsduur van één jaar. Na dit jaar is het noodzakelijk om een herhalingscursus te volgen om de kennis en vaardigheden op peil te houden.

Wanneer is de herhalingscursus van toepassing?

De herhalingscursus is van toepassing om ervoor te zorgen dat BHV’ers hun kennis en vaardigheden actueel houden. Deze cursus, die jaarlijks wordt aanbevolen, behandelt nieuwe ontwikkelingen, frist bestaande kennis op en zorgt ervoor dat BHV’ers effectief kunnen blijven handelen bij ongevallen, brand of andere calamiteiten.

Wat kost een bhv cursus ongeveer?

De kosten van een BHV-cursus variëren afhankelijk van de aanbieder en de diepgang van de training. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €150 en €300 per persoon. Het is belangrijk om te investeren in een erkende en kwalitatieve cursus, aangezien deze een waardevolle bijdrage levert aan de veiligheid binnen het bedrijf.

Concluderend is het behalen van een BHV-certificaat niet alleen een verstandige keuze, maar vaak een essentieel onderdeel van verantwoord ondernemerschap. Met de verplichte herhalingscursus blijven BHV’ers up-to-date en kunnen ze effectief handelen in geval van nood, waarmee de veiligheid en het welzijn van iedereen binnen het bedrijf worden gewaarborgd.

Op zoek naar een BHV cursus of opleiding in de provincie Overijssel? Dan is het mogelijk om een BHV opleiding in Hardenberg te doen. Kijk op noriskveiligheidsopleidingen.nl voor meer informatie of schrijf je in voor de opleiding en wees binnen de kortste keren een echte BHV’er.

Gerelateerde berichten

Help je mede technicus

In de technische sector, waar innovatie en voortdurende ontwikkeling centraal staan, is het delen van kennis meer dan alleen een nobel streven; het...

Lees meer

Alles wat je moet weten over aluminium extrusie

Aluminium extrusie profielen vormen de ruggengraat van moderne constructies en design oplossingen. Deze veelzijdige producten spelen een cruciale rol...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je kunt doen om je business te innoveren. Check onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ hrmonly.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden